Saturday, 23 November 2013

MY FAV TUNA SALAD


I eat salads daily. I eat them in and I eat them out. I absolutely love them and think that you can make them extremely tasty even when you keep the ingredients "clean". This is one of my favourite ones that I keep on making at home time after time.


You need lettuce (I love baby gem),


green beans (I boil them just so that they soften up a touch but not become soggy),

avocado (ripe, always ripe!),


feta (I like to crumble it rather than cut it),


black olives,


and tuna (fresh, jar or tin, which ever you fancy).


For the dressing you need lemon,


olive oil and white wine vinegar (olive oil I pour in about half of the amount of lemon juice and white wine vinegar just a splash or two),


and fresh chilli. I'm a little bit obsessed about chilli and therefore add it into anything and everything but obviously you could just leave it out.


I chop the chilli up nice and small, add lots of Himalayan salt and black pepper and stir it up. (This is, the dressing I have with all my salads!)


Pour over the salad, mess it all up and enjoy. Delicious and healthy!

Minna x

18 comments:

 1. Tuosta ei enää salaatti parane! :) kuuluvatko muuten pähkinät ja siemenet yleensä ruokavalioosi?

  -Sinna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä mielettömän maukasta. Syön pähkinöitä päivittäin, siemeniä lisään rouheena smoothieisiin aika usein.

   Delete
 2. Todella kiva kun tänne on tullut enemmän näitä ruokapostauksia! Itse olen kohta kaksi vuotta ollut maidottomalla, viljattomalla ja vähäsokerisella ruokavaliolla ja kiva saada uusia ideoita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! Ja kiva kuulla, että siellä on muitakin samaa ruokavaliota noudattavia :-)

   Delete
  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Tekisi itsekin mieli kokeilla, sillä olo on varsinkin näin syksyllä ja alkutalvella kaiken kiireen keskellä kovin nuutunut. Voisitko Minna tehdä vaikka postauksen aiheesta tai suositella ruokavaliosta kiinnostuneelle hyvää kirjaa tms?

   Terveisin,

   L

   Delete
  3. Mä en koe omaavani tarpeeksi tietoa aiheesta, jotta pystyisin ehkä postausta tekemään, mutta suosittelen tosi mielelläni James Duiganin Clean and Lean Diet -kirjaa. Hyviä reseptejä ja ohjeita ruokavalioon.

   Delete
 3. Kaikki mun suosikkiainekset tässä salaatissa!
  Täytyy vielä testata tuo vinegrette chilin kanssa.

  S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos tykkää tulisesta tämä tekee vaikka pelkästä salaatinlehdestäkin maukkaan! Jopa miehen mielestä! :-)

   Delete
 4. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, kiitos kivasta reseptistä! :) Tuli vaan mieleen kysellä, että missä ruokakaupassa teette ruokaostokset? Osaatko sanoa jos Marylebonista löytyy jostain jotain hyvää luomukauppaa tai kauppaa jossa on hyvät liha-/kalatiskit? Suomessa käytettiin paljon Herkkua ja Aitokauppaa, joka löytyi oman talon kivijalasta ja täällä aletaan pikkuhiljaa kyllästyä perus Tescon ja Co-opin valikoimiin...

  Maria / Petite Living

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen Ocadon orja, joten tilaan tosi paljon sieltä, heiltä löytyy tosi hyvä luomuvalikoima. Sohosta löytyy Wholefoods, jota suosittelen ehdottomasti. Se taitaa olla se lähin, suuri luomukauppa Maryleboneen. Marylebone High Streetillä on Natural Kitchen, josta saa kivoja, valmiita lounasjuttuja. High Streetin sivukadulta löytyy butcher nimeltä Ginger Pig, josta monet tykkää, mutta mun mielestä W1:n paras lihatiski löytyy Selfridges Food Hallista. Heillä on myös parhaat vihannekset. Mayfairissa on butcher nimeltä Allens, joka on mielettömän hyvä ja heiltä voi myös tilata online. Toivottavasti viihdytte Marylebonessa! :-)

   Delete
  2. Kiitos vinkeistä todella paljon! :) Laitettiin koko ensi viikon groceries tilaukseen Ocadosta - en ollut tästä kaupasta koskaan ennen kuullutkaan! Täytyy ehdottomasti myös kokeilla piakkoin muita suosittelemiasi paikkoja :) Ja jep, hyvin ollaan tähän asti ainakin viihdytty, alue on kertakaikkisen ihastuttava! :)

   Delete
 5. Aivan ihana salaatti! Kokeilin heti tänää. Unohdin ostaa oliivit ja fetan ja chili jäi kassalle vahingossa. Mutta korvasin kananmunalla. Oli tosi hyvää, kiitos vinkistä! Voisin ottaa vielä enemmän näitä vastaan. Henki, mieli ja sydän on ollut puhdistusmatkalla 6kk erinomaisin tuloksin. Silmät ovat sielun peili ja ne nykyisin loistavat minulla. Keho kun näyttää sisäisen olon, niin nyt on energiaa pitää siitäkin maailman parasta huolta! Joten otan mielelläni näitä ihania reseptejä vastaan. Kiitos!!!!

  t. Ex 35&36, nykyinen 37-v!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi kiva, että tykkäsit! Muista puuttuneet ainekset seuraavalla kerralla, vielä parempaa :-) Silmät muuten ihan oikeasti kirkastuu jos syö puhtaasti. Kiva kuulla, että voit hyvin :-)

   Delete
 6. Yes! Delicious!

  ReplyDelete
 7. Täytyy ehdottomasti kokeilla. Vaikuttaa hyvältä! :)

  ReplyDelete