Sunday 10 November 2013

HELSINKI PHOTO DIARY PART I


This weekend we stayed in the very centre of Helsinki. I really enjoyed going for long walks along the pretty streets of Eira and Ullanlinna. There are so many cute little boutiques, cafes and restaurants that I'd never noticed before.


We have a new buggy board. I find that so much handier than a double buggy that won't fit in anywhere! 




Fur hats in Kauppatori, a market square in the heart of Helsinki. Wouldn't have needed them on this trip though. It's unusually warm in Finland still.






There are playgrounds absolutely everywhere in Helsinki. As soon as you leave one you see another one. 


The one thing I had forgotten is that Finnish playgrounds are always built on sand... There is a reason everyone else's kids were dressed in weather and dirt proof all-in-ones! Especially Baby M looked rather posh for the surroundings and I received a couple of amused looks :-)


Next time a trip to a local children's clothes shop is in order! I must say though I absolutely love this hat and snood... Baby M received them as a gift. 

An evening view from Eiranranta. In fact it was probably about 4pm! It gets dark so early.



One more set of swings before home.


Oops!


Minna x

17 comments:

  1. Converse in November in Helsinki? 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. We wore ours in Turku today - still over 10 degrees and no rain. My kind of winter :)

      Delete
    2. Yep no sign of snow or freezing temperatures yet! I must say even though snow looks beautiful life without it is much easier... :-)

      Delete
  2. Ihania kuvia! :)

    ReplyDelete
  3. Oh I love the hat and snood too so pretty and keeps her so cosy too

    ReplyDelete
  4. Ihanat kuvat iloisista tytöistä!!
    Nina

    ReplyDelete
    Replies
    1. On olleet oikein ilosia reissun ajan, paitsi pienempi äkänen joka aamu... ha.

      Delete
  5. Ihania vaatteita tytöillä ! olispa ollu kiva törmätä teihin espalla :-) Totta, Helsingissä on paljon kivoja puistoja lapsille ja kaivarissa varsinkin ! Mikäs sen mukavampaa hienolla kelillä kävellä kauppatorilta kaivariin ja juoda kuppi kahvia ja leikittaa lasta puistossa. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Espaa käveltiin monet kerrat :-) Joo aika lapsiystävällinen kaupunki. Lontoostakin toki löytyy leikkipuistoja, muttei ollenkaan samanlaisella tiheydellä.

      Delete
  6. Söpskät kuvat :) Briteissä on ihan erilainen tapa pukea lapset, mutta täällä toi ilmasto onkin vähän leudompi ja leikkipuistot sellaisia kumisia. Hiekkalaatikoita en muista ees nähneeni täällä. Nyt täytyy itekin miettiä miten pukis vauvan Suomen säähän kun ollaan sinne just menossa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Regent's Parkissa on pari leikkikenttää, joissa on hiekkalaatikko, muita en oo ikinä nähnyt. Kannattaa oikeesti sijottaa jonkinnäköiseen kurapukuun, muuten on hankalaa lähteä pihalle... joskin teidän vielä niin pieni, ettei varmaan möngi vielä missään :-)

      Delete
  7. Gorgeous photos. Your babies are sooooo cute.


    www.fabulous-30s.com

    ReplyDelete
  8. No nyt ymmärrän, miksi teidän tytöillä on puistossakin aina niin ihanan kauniita vaatteita näissä kuvissa (nyt tuo uusinkin postaus), siis siellä ei ole hiekkaa! :D Me asutaan Keski-Euroopassa ja täälläkin on aivan erilainen tapa pukea lapset, mutta kyllä me reimateceillä mennään useimmiten jos nimenomaan leikkipuistoreissulla ollaan, ja erotutaan joukosta... Tyttölasten äitinä saan kyllä monesti inpriraatiota näistä kuvista lasten vaatehankintojen suhteen, ja muista äitiblogeista (vaikka tämä on paljon muutakin) eroaa siitä, että ei tarvi olla niitä 200 euron tietynmerkkisiä kurahaalareita ennen kuin voi aloittaa "talvikauden", haha! Tuo on kyllä erityisen kaunis tuo teidän esikoisen takki!

    ReplyDelete