Wednesday 30 October 2013

MY KIDS FAVOURITE PANCAKES

This easy breakfast recipe is my kids favourite. I always try to maximise their daily intake of greens.    
 
You need:
  • two eggs
  • 1-2 ripe bananas
  • one carrot
  • piece of courgette 

Blend until smooth and fry in a pan. I use coconut oil for frying. These little pancakes are quite difficult to turn, they break real easily. I find using two spatulas helpful.

 Serve with maple syrup, honey, berries, fruits, raw chocolate powder or your other favourite topping.

Heidi x

15 comments:

  1. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla. Itse teen usein aamuisin pannareita kananmunasta, raejuustosta ja Fiberhuskista ja syön marjojen kanssa, mutta tässä saisi vähän kasviksia mukaan.
    Susanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo ja niita voi vaihdella maun mukaan esim. omena kay myos hyvin. :-)

      Delete
  2. How clever - and devious! My three-year-old is a typical Finnish male and declines all vegetables and fruits in their best non-refined form. I definitely need to try this!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hope he'll like these!! Mine go through phases but if they could choose they would live on rice, pasta, bread and ice-cream... I have to be creative!!

      Delete
  3. So smart, will have to try this! Toddler says he doesn't like carrots - let's see what he thinks of these!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ;-) you can substitute the carrots with apples, spinach etc. but I'm sure your son won't notice the difference!

      Delete
  4. Kiitos reseptistä! Smoothiereseptiäsi koitin tänään aamulla ja oli niiiiin hyvää! Toivonkin lisää smoothie-ideoita ;)

    ReplyDelete
  5. Miksi tuota kookosöljyä käytetään?

    http://www.hs.fi/terveys/a1380149380809

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kaytan sita paistamisessa ja leivonnassa. Tosin olen maito-allergikko. Tykkaan sen mausta ja sopii hyvin moneen. Lisaksi kookosoljylla on korkea lammonsietokyky eli kestaa kuumentamista hyvin eika sen rasvahapot muutu haitallisiksi. Silla on myos korkea tyydyttyneisyysaste eli ei harskiinny. Uskon myos kookosoljyn terveysvaikutuksiin. Se sisaltaa siis lauriinihappoa joka on rasvahappo, jolla on tulehduksia estava ja niilta suojaava vaikutus.

      Olen jonkin verran seurannut keskustelua puolesta ja vastaan. Hesarin jutussa ei mainita mitaan tuon yksittaisen tutkijan lahteita joihin han viittaa tyrmatessaan kookosoljyn. Lisaksi han niputtaa kaikki tyydyttyneet rasvat yhteen. Kaikki rasvat eivat kayttaydy elimistossa samalla tavalla. Vaikka kookosoljy onkin tyydytetty rasva, ei sen rasvahapot siirry verenkiertoon, vaan kulkeutuvat suoraan maksaan, jossa ne palavat energiaksi.

      Kannattaa tutustua mm. Mary G Enig (http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_G._Enig) ja googlesta loytyy myos kasoittain mm. rotilla tehtyja tutkimuksia esim. virgin coconut oil site:nih.gov

      Noi mun ohjeen letut voi muuten hyvin paistaa muussakin ojyssa tai voissa, jos ei siis halua kayttaa kookosoljya.

      Delete
    2. kylmäpuristettu neitsytkookosöljy on kenties paras öljyistä. Nämä pannarit menee huomenna testiin ! kiitos Reseptistä !

      Delete
  6. Lettupannun hankkiminen saattaisi helpottaa niiden kääntämistä, ainakin omasta mielestäni se auttaa - siis sellaisen jossa esim neljä valmista "koloa", taikinan annostelukin on näin helpompaa!

    S

    ReplyDelete
    Replies
    1. paistoin voissa, ei ollu mitään ongelmaa kääntämisen kanssa, tavallisella paistinlastalla onnistui hyvin. kaadoin blenderista suoraan pannulle pyöreitä kasoja :) ihan hyviä oli !

      Delete
    2. kaadoin suoraan blenderistä pannulle, paistoin voissa, ei ollu ongelmaa kääntämisen kanssa, ihan tavallisella paistinlastalla onnistui. Ehkä auttaa jos vaahdottaa aineet kunnolla ?

      Delete