Thursday, 27 March 2014

DUBAI MARINA AND ABOUT SCHOOLS


I forgot that I had a few more Dubai posts that I wanted to share with you. So here we go! We took a stroll along "The Walk" in Dubai Marina one evening whilst there. To my knowledge it's pretty much the only place in Dubai where you can actually do that; have a walk. The walk is lined up with restaurants and cafes where you can sit outside and watch the world go by.I can't remember what was behind this but I would imagine that I was being a cheeky monkey. Sometimes I just can't help being so damn funny.
The main purpose of this trip was to take Little M to a school assessment. Yes, yes, I know... all the Finns out there are now thinking OMG she is not even four years old! (In Finland you start school at the age of seven and a vast majority of children simply attend their local school.) That's exactly how I felt too. However the school assured me that it wouldn't be a test as such, all it would involve would be playing with a teacher. And that it was, too. That didn't mean that I wasn't nervous about Little M's behaviour beforehand. I was pretty sure that she wouldn't willingly leave my side. I was totally wrong. She excitedly took the teacher's hand and marched off. She came and waved at me half way through. I was stunned. She was in there for about an hour and apparently hadn't stopped chatting for one moment. Guess that was a good thing as they accepted her. She has a place in a lovely school for the coming September. That was my biggest worry about Dubai so it was a huge relief.


Finding a school wasn't easy due to very high demand especially in her age group. The whole process can certainly feel like a full time job at times. The next job is to find us an apartment or a house to live in. I've done a lot of research and ground work so let's hope it won't be too hard when the time comes.Minna x

19 comments:

 1. Pohjoismaat lienee niitä harvoja maita joissa koulu alkaa vasta 6-7-vuotiaana? Maassa maan tavalla, onnea ja iloa koulutielle!! Sieltä niitä ystäviäkin (ihan omia, ei vain äidin ja isn ystävien lapsia) löytyy sitten ;) Ne on tärkeitä. Mitä muuten sinä itse teet Dubaissa? Oletko vallan kotirouvana? Mulla on tuttu siellä huudeilla AD:ssa kotirouvana ja hän nauttii olostaan täysin rinnoin!


  Heidi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin taitaa olla. Joskin kai se Pohjoismaissakin on aika harvinaista, etta lapsi ei kavisi minkaannakoista paivakotia tai esikoulua ennen varsinaisen koulun alkamista. Ja joo Dubain koulusta loytyy sitten kavereita seka tytolle etta toivottavasti aidille! :-) Lahden sinne ensialkuun kotirouvaksi, mutta mulla on muutama juttu mielessa, joten katsotaan... Alkuun tosin riittaa varmaan aika paljon hommaa, jotta saa "tehtya" kodin ja saada arkirutiini rullaamaan ja lapset asettumaan ja kotiutumaan.

   Delete
  2. Totta, viimeistään kolmevuotiaana lapset yleensä aloittaa pöivöhoidon, monet toki jo aiemminkin.

   Ihan varmasti aika kuluu etenkin alkuun uuden elämän "rakentamisessa". Onneksi saat rauhassa laittaa kotia jne.

   Ihanaa viikonloppua Lontooseen, täällä Etelä-Suomessa aamu sarastaa taas ihanan aurinkoisena :)

   Heidi

   Delete
 2. Kiva kun pidät tätä blogia, kiitos! En ole pitkiin kommentoinut. Kyllä tuo expat aika on varmasti mielenkiintoista ja opitte paljon uutta koko perhe! Onnea matkaan.
  Mun mielestä ulkomailla asuminen kasvattaa suuresti ja antaa uutta perspektiiviä vähän joka asiaan.
  Terveisiä aurinkoisesta Suomesta! :d

  37-v

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, onnea varmaan tarvitaan, mutta mielenkiintoinen kokemus siita varmasti tulee.

   Delete
 3. Itse asiassa Suomessakin on nykyään pakollinen esikoulu, eli koulu alkaa 6-vuotiaana. Ihanalta kuulostaa Minna teidän elo taas! Kiva varmasti saada uusia kokemuksia, kun lapset on vielä niin pieniä, etteivät ole vielä kiintyneitä kavereihin ym.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikä ole pakollista esikoulua!! Oppivelvollisuus (huom sekään ei ole pakko) alkaa peruskoulusta vasta. Esikoulu on kyllä täysin vapaaehtoinen.

   Heidi

   Delete
  2. Kyllä viime syksynä hallitus päätti, että esikoulu muuttuu pakolliseksi eli oppivelvollisuus pitenee vuodella.

   Delete
  3. Ai se on uusi päätös, no sitten. Omat lapset ala-asteella ja esikoulu ei heillä ole ollut velvollisuuden piirissä. Kiitos tiedosta!! :)

   Delete
  4. Jos nyt aletaan hiuksia halkomaan, niin ei esikoulu tällä hetkellä ole pakollinen. Muutos kuuluu hallituksen rakennepoliittiseen ohjelmaan, mutta se käsittääkseni muutos astuu voimaan vasta ensi vuoden alusta (En kyllä käsitä, miten se on mahdollista kesken lukuvuoden?). Sekin, mitä se pakollisuus käytännössä tarkoittaa, on vähän epäselvää, ei kai sieltä voi luokalle jäädä? Nykyäänkinhän lähes kaikki lapset käyvät esikoulun. Suomessahan koulukaan ei ole pakollinen, mutta oppivelvollisuus on.

   Delete
 4. Ihan mahtavalta kuulostaa teidän muutto ja kiva lukea sitä täältä Suomesta kotisohvalta. Jäin miettimään tuota lasten kouluasiaa. Kohta viisivuotias tyttäreni on kuluneen syksyn ja kevään osallistunut kerran viikossa "viskaritouhuihin"ja syksyllä siirtyy viskariryhmään ja sieltä luonnollisesti eskariin jne. En tarkalleen edes tiedä mitä tuo viskari tarkoittaa mutta ainakin opettelevat kirjaimia, numeroita, ryhmässä toimimista ym. eli jonkinsortin valmistautumista koulutielle. Ettei oikein enää voi sanoa, että täällä aloitetaan koulu vasta 6-7 vuotiaana. Niin kuin omassa lapsuudessani. Suoraan kotihoidosta ekalle luokalle, ei sekään ollut kivaa. En tiedä, kai tästä viskaritouhusta on päiväkotikohtaisia eroja. Mun tyttö on ainakin superinnoissaan aina viskaripäivänä,
  kun saa harjoitella taitoja.
  Onnea uuteen elämänvaiheeseen!
  T

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viskarista en oo ikina kuullutkaan! Mutta oikeassa olet, varmaan on nykyaan aika harvassa ne lapset, jotka Suomessa menevat suoraan kotoota ensimmaiselle luokalle. Mina menin aikanani ja karsin lahes ylipaasemattomasta ujoudesta monta vuotta... Tieda sitten vaikuttiko se asiaan vai mista johtui. Ja sama taalla, paivakotipaivina meilla ollaan tosi innoissaan :-)

   Delete
 5. En pääse yli ton paidan ihanuudesta. Onko se mistä ja uusi vai vanhempaa mallistoa? Kiitos,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos se on valitettavasti vanhempaa mallistoa... muistaakseni viime kesalta, ranskalaiselta merkilta nimelta Maje.

   Delete
 6. Hei,

  Oma kummipoikani 4v. aloittaa myös syksyllä koulun Dubaissa. On myös puoliksi suomalainen ja alun elämäänsä asunut Lontoossa :-) Hän aloittaa KV-koulussa jossa on myös suomiluokka, isoveljellä 6v. niin hyviä kokemuksia kielen kehittymisestä (suomi). t. Mirva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidan vanhempi aloittaa brittikoulussa... tuntuu helpommalta sitten muuttaa tanne koulusysteemiin takaisin. Katsotaan miten hanen suomenkielen kanssaan kay! Taytyy pitaa huoli, etta loydan Dubaista suomalaisia playdate -kavereita :-)

   Delete
 7. Hei,
  Oletteko milloin muuttamassa Dubaihin? Ehkä olet kertonutkin mutta minulla on mennyt ohi kokonaan...
  Joko sinua jännittää tuleva elämänmuutos vai oletko kuin "kala vedessä" paikassa kuin paikassa?
  T. Katja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mina ja lapset muutetaan ennen koulujen alkua loppukesasta. Muutto ei varsinaisesti jannita, mutta olo on puoliksi tosi haikea ja puoliksi olen innoissani :-)

   Delete
 8. Beautiful Images of Dubai Marina. Its a great Photography.

  ReplyDelete