Wednesday, 23 April 2014

LIGHT PROBLEMS


I mentioned that we need a new light above the dining table at our holiday home. Now you can see why... We've had this "temporary" lamp hanging over it for the past couple of years. You know one of those things in your house that you just never get round to doing. (There are others too, believe me!) What kind of a light would you choose? I always thought that I'd like a chandelier but I'm going off that idea. All in all I would like to tweak the interior to be a bit warmer and less glossy. I must be getting old!


Minna x

17 comments:

 1. Mulla tuli tuosta sun aiemman postauksen kristalliliesituuletinkuvusta mieleen Foscarinin Caboche kirkkaana, jota löytyy eri koossa. Toki lasi kiiltää, mutta Caboche on muodoiltaan pyöreämpi ja "pehmeämpi" kuin esim tuo liesituuletin malliltaan.
  Ja jos pehmeämpää fiilistä kaipaat, tuli tanskalaisen Tine K: n pliseeratusta silkistä oleva iso kattovalaisin mieleen, ihana harmaa/taupe valaisee kauniisti valoa,, mustakin löytyy.

  Oi, maailma on pullollaan kauniita valaisimia!

  S
  xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan ihana tuo Caboche, kiitos vinkista!!

   Tine K:n valaisin ei oo ihan mua varten, mutta merkki mulle ennestaan tuntematon ja loytyipa ihania inspiskuvia kun googlasin!! Eli kiitos tastakin vinkista! Viikonloppuja! xx

   Delete
 2. Flos 2079-30 valaisin voisi olla aikas ihana. Olen itse ihastunut siihen, mutta meillä ei huonekorkeus riittänyt noin kookkaalle valaisimelle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uusi tuttavuus tämäkin mulle. Ehkä vähän liian pelkistetty meille, mutta tämän mallinen on tosi hyvä idea, saattais sopia kuin nyrkki silmään...

   Delete
 3. Luceplanin Grande Costanza tai Costanza himmentimellä valkoisena.
  Ps. Minusta on päinvastoin...et ole tulossa vanhaksi vaan makusi on "nuorentumassa".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa kaunis ja simppeli lamppu! Ehkä tämäkin liian pelkistetty, mutta jalkalamppuversiona ottaisin sen aika mielellään johonkin muualle... Kiitos vinkistä!

   Delete
 4. For a warmer feeling I would suggest that you get a carpet to put under the table. Regarding lamps I am thinking of: Cabouche (in "gold" by Foscarini), Skygarden by FLOS or perhaps something more "organic" such as a lamp by Brand van Egmond or Catellani & Smith. When it comes to lamps, my personal favorite is "Arctic Pear" from Ochre. I hope you find something you like! Cheers, Linda

  ReplyDelete
  Replies
  1. I'd love to put a rug under the table but it'll have to wait a couple of years until our kids are a bit older and meal times a little less messy ;-) and i don't like rugs that are made of some kind of practical material. Thanks so much for all these suggestions... I need to start educating myself more on the interior decorating front, you guys have a lot of knowledge! I have just totally fallen in love with the Arctic Pear! I have to start measuring up to see if we could have one. My second favourite is Cabouche. Amazing tips!!

   Delete
  2. I am happy that you liked my suggestions:-). Cheers, Linda

   Delete
 5. Tuo Foscarinin Cabouche on kyllä tosi kiva ja varmastikin yksi parhaita vaihtoehtoja, tosin niitä roikkuu nykyään joka paikassa, kukkakaupoissa, partureissa jne. Flosin moderni kattokruunu 2097-50 ei ole ainakaan vielä niin "kulunut" malli:) Artemiden Mercury on hopean värinen ja sen valo on tosi pehmeä. Asunnon värit harmaa, hopea ja kirkkaat pinnat tekevän siitä hiukan kylmän oloisen, ehkä se on ollut siellä lämpöisessä etelä-ranskassa tarkoituskin? Matoilla tästä tilasta saisi varmasti kotoisamman, niinkuin tuossa edellä onkin mainittu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuota Flosin kattokruunua näkyy itseasiassa todella paljon sekä blogeissa että sisustuslehdissä tällä hetkellä! Se vaatii mielestäni, pienempikin malli, korkeamman kattokorkeuden mitä kuvassa näkyy, päästäkseen oikeuksiinsa.

   Delete
  2. Ai en tiennytkään, että Cabouche on niin suosittu valaisin. Pidän siitä silti! :-) Flos ja Mercury taitaa olla vähän liian moderneja meille... Tykkään kun modernissa on vanhanaikainen twist.

   Talo remontoitiin miehen ja anopin toimesta ennen lapsia ja minua, joten siinä on aika maskuliininen fiilis. Kun (jos) taas jaksetaan ja raaskitaan remontoida, haluaisin ehdottomasti puulattian, joka toisi ihan erilaisen yleisfiiliksen. Matto tosiaan joutuu valitettavasti odottamaan niitä aikoja kun lapset osaavat syödä vähän siistimmin ;-) Kiitos paljon kommenteista ja vinkeistä teillekin!

   Delete
  3. Sitten kun teillä on ne puulattiat, niin uskaltaisin "vetää kotiinpäin" ja suositella Secto Designin Octo-valaisinta. No ehkä saattaa olla liian "skandinaavinen" teidän makuunne, mutta kaunis valaisin tämäkin. Ehkä sitten sinne teidän Alppimajaan! ;) Arctic Pearl oli minullekin uusi tuttavuus, mutta onpa kaunis valaisin! - Anne

   Delete
 6. Tuo "Arctic Pear" jota joku suositteli pehmentäisi mukavasti yleisvaikutelmaa. Olen myös samaa mieltä, että joku lämminhenkinen matto pöydän alla olisi ihana. Teillä on todella tyylikästä, mutta vähän maskuliinisen oloista. Joku "naisellinen" tai "lämmin" yksityiskohta loisi mukavan kontrastin ja tekisi vaikutelman ehkä kodikkaammaksi. Mutta mielipiteitähän nämä vain ovat ja pääasia, että itse viihdytte ja nautitte kodin ilmapiiristä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa mieltä Arctic Pearista! Täysin omaan makuuni istuva valaisin ja toisi juuri sitä fiilistä, jota olen etsimässä. Mahtava vinkki siis, toivottavasti mitat käyvät yksiin.

   Joo nimenomaan vähän lämpimämmäksi haluaisin kotia muuttaa ja se itse asiassa on jo sitä paljon enemmän kuin pari vuotta sitten. Hiljaa hyvä tulee ;-) Kiitos paljon kommentista!

   Delete
 7. Yksi vaihtis olisi Slamp:in Ginetta valkoisena tai mustana. Se on hauska, mutta tyylikäs ja sopii matalampaankin tilaan.

  ReplyDelete
 8. Hyvä vinkki tämäkin! Tykkään tosi paljon lampun muotoilusta. Kiitos!

  ReplyDelete