Monday, 2 June 2014

BBQ PARTY TIME


We had such a fun Sunday the weekend before last. It was a Bank Holiday weekend in the UK so quite a few of ours friends happened to be over here in France at the same time. We invited them all over for a barbeque.


There were a lot of children. And a lot of noise. Water fights, growling competitions (don't ask) and people being thrown in the pool. 


Catching bubbles from a bubble machine with a bucket. Quite unsuccessfully.


Making friends.


And then, most importantly there was eating. A lof of eating. In case you haven't noticed I love food and I love talking about it too. So let me tell you what we ate. 


This is one of the most delicious things ever, a feta, watermelon and mint salad. A friend of mine taught it to me years ago and this rather surprising mixture of flavours works extremely well together. Normally I put in a lot more mint than in the picture but our local supermarket here doesn't sell fresh herbs (I know, odd) so we were in shortage.


I'm not so keen on mozzarella, which I find tasteless and rubbery but burrata (a much creamier and saltier type of mozzarella) is a different story. Our local supermarket here luckily does sell that so we were able to have a burrata, tomato and basil salad too.


A green salad of rocket, spinach, baby gem, coconut oil roasted pine nuts, green beans and parmesan.


My mouth waters when I see this picture. Parma ham and melon that was just perfectly ripe and sweet.


The salads would have done me on their own but I think the men would have not been too pleased about a bbq party without actually barbecuing anything. So we had burgers and chicken drumsticks. 


And sausages.


And lamb chops. What's missing from these pictures are the fillet steaks we had. If any of you are holidaying in the area and looking for the best meat possible you must go to Froggy Gourmet. It's a little gourmet shop by the market in Old Antibes. The steaks are to die for. The best I've ever had. They should be as well for the price you have to pay for them! They're worth every penny though so every now and again for a special occasion that's where I head for some amazing ribeye or fillet steaks. 





Minna x

12 comments:

  1. Nam, näyttää hyvältä! Tuo feta-vesimeloni-minttu on ihan meidän suosikki ja loistava broilerin/lihan lisuke. Mulla on landella aina iiiiso mintturuukullinen kasvamassa - sitä kun tarvitaan drinkkeihinkin! ;)

    S
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minttu on ihanaa! Itse asiassa cocktailit, joissa on minttua on mun lemppareita :-) xx

      Delete
  2. Hei,
    Kiitos kivasta melonisalaattivinkistä. Buffalo mozzarella (mozzarella di Buffala) on minusta aivan ihanan pehmeää ja maukasta, muut mozzarellat on minustakin vähän mauttomia. Burrata on uusi tuttavuus. Pitäneepi laittaa kokeilulistalle. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maista ihmeessä burrataa. Mun mielestä ero buffaloonkin on aika suuri, tykkäät varmasti! :-)

      Delete
  3. Ihanat salaatit. Aion laittaa noi kaikki ylös. Periaatteessa kaikki tuttuja mutta osan olin jo unohtanut. Ihan uusi idea on tuo vesimenloni-vuohenjuusto. Ihan viikon vinkkinä vaan että ei haittaa jos lisäät tänne sun blogiin osion repeptit ja tarkat ainesosat sinne mukaan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä jos sait vinkkejä! Mä yritän aina keksiä uusia salaatteja, ettei pääse kyllästymään. Feta ja vesimeloni -salaattiin heittelen ainekset aina ihan summa mutikassa... seuraavan kerran kun teen koitan tsekkailla paljonko mitäkin ainesosaa laitan :-)

      Delete
  4. Olen huomannut saman tuolla Cote d'Azurilla, että tiettyjä tuoreita yrttejä on vaikea löytää kaupasta. Kysyin asiaa kerran eräältä kauppiaalta ja hän sanoi, että tämä johtuu siitä, että useasti perheillä on omat yrttitarhansa puutarhoissa ja parvekkeilla. Makes sense. :) Tehän voisitte myös istuttaa oman pienen yrttitarhanne teidän pihaan! Siitä vaan sitten puutarhahommiin. :) Marjo xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai, no ihan järkeenkäypää kyllä! Joskin vähän ärsyttävää, sillä istutushommista mua ei taideta tämän elämän aikana löytää, ha! xx

      Delete
  5. Nams, ihania ruokia ja letkeä tunnelma muutenkin kuvissa. Hyviä salaatti-ideoita todellakin, itsekin aion napata tästä parit vinkit. Tuppaan aina tekemään just niitä samoja...Kiva katsella ja lukea teidän Ranska-kuulumisia. Keep posting siis vaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka Katariina! Kiva kuulla, että Ranska -kuulumiset kiinnostaa. Muusta on tällä hetkellä nimittäin vaikea blogata!:-)

      Delete
  6. ihania ideoita kesän bbq päiviin/iltoihin! Olen vasta jokin aika sitten löytänyt blogisi. Asutteko siis nykyään Ranskassa? Missä päin?
    Keep up the good work ja ihanaa kesää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että sait vinkkejä! Me asutaan vain kesä Ranskassa ja täältä suunnataan syksyllä Dubaihin :-) Ihan Etelä-Ranskassa, Antibesin lähellä. Ihanaa kesää sinnekin!

      Delete